האם סטיביה בטוחה לשימוש?

האם סטיביה בטוחה לשימוש?

היום כבר ידוע לכולם עד כמה סוכר יכול להיות הרסני לבריאות.
הסוכר לא רק גורם מעודד למצבי חולי כמו סוכרת, השמנה, סרטן, עיוורון, עודף שומנים בדם ועוד הרבה נזקים נוספים כמו פגיעה בתפקודי המוח.

כאשר מחפשים תחליף לסוכר, עומדים בפנינו מספר תחליפים, חלקם טבעיים וחלקם מלאכותיים.

 

ממתיקים מלאכותיים

ממתיקים מלאכותיים אף פעם לא עדיפים כיוון שהם מצד אחד הם לא מספקים לכם את הקלוריות שסוכר מספק וחלקם גם ידידותיים במצבי סוכרת, אך כיום יש יותר מידי מחקרים מטרידים מאוד שמראים את הנזקים הקיימים בממתיקים מלאכותיים, חלק מהנזקים עוד יתגלו בעתיד.

אל תתפתו להשתמש בממתיקים מלאכותיים ותמיד שימו לב שאתם לא מכניסים אותם לגוף שלכם בטעות, מכיוון שהם עלולים להופיע במוצרים שאף פעם לא תחשבו שהם עלולים להימצא בהם, כמו למשל לחם קל וגם במוצרים שהם לא מוצרי דיאט.
מצאתי אפילו בסטיביה ממתיקים מלאכותיים.
תמיד תבדקו את רשימת הרכיבים לפני שאתם קונים את המוצר.

הממתיקים הטבעיים לעומת זאת צריכים להיבדק אחד אחד, כיוון שחלקם נחשבים טובים וחלקם לא.

 

האם סטיביה בריאה?

הסטיביה היא ממתיק טבעי, היא צמח מאוד מתוק, נחשבת פי 100 ואפילו 200 מתוקה מסוכר אבל בניגוד לסוכר וממתיקים אחרים היא לא מעלה את רמות הסוכר בדם.
בעבר ואפילו היום במקומות מסויימים משתמשים בה כצמח מרפא שחלק מהתועלת שלו היא איזון רמות סוכר בדם.

שני רכיבים בסטיביה אחראים למתיקות שלה, סטביוזיד ורבודיוזיד A.
בדרך כלל משתמשים ברבודיוזיד A באבקות סטיביה אבל בדרך כלל הוא לא ימצא לבד. רוב ממתיקי הסטיביה בשוק יכללו בדרך כלל ממתיקים נוספים כמו אריתריטול, דקסטרוז או ממתיק מלאכותי כלשהו.

סטביוזיד יוצר רק כ-10% מההמתקה של הסטיביה ויש לו טעם לוואי מר אך הוא גם הרכיב שמכיל בתוכו את רוב היתרונות הבריאותיים.

כדי לענות על השאלה האם הסטיביה בטוחה לשימוש, נצטרך לעשות אבחנה בין הממתיקים הקיימים כיום לשוק לבין הסטיביה בצורתה הטבעית כצמח (טרי או יבש).
בצורה הטבעית שלה, היא נחשבת לבטוחה לשימוש והיא גם מכילה את כל היתרונות הבריאותיים שלה כמו למשל איזון הסוכר בדם שהזכרתי קודם ומחקרים מראים שיש לה גם יכולת להוריד לחץ דם, כיום נעשים מחקרים הקשורים גם למניעת סרטן בהקשר לסטיביה, אך הנושא צריך להיחקר יותר על מנת לקבל מסקנה סופית.

 

סטיביה בהריון

אין עדיין הנחייה כללית מבוססת, יש הטוענים שסטיביה עלולה להשפיע על אסטרוגן או פרוגסטרון  או אפילו שניהם, אך לפי מה שהמחקרים מראים דרושה כמות מאוד גדולה של סטיביה על מנת לפגוע באיזון ההורמונלי הטבעי של הגוף העלול ליצור בעיות פוריות אך עדיין אין מספיק מידע מחקרי כדי להוכיח את הטענה הזאת עד הסוף.
אם אתן מתמודדות עם בעיות פוריות, אני הייתי נמנעת מסטיביה רק על מנת להיות בטוחה שזה לא גורם או מחריף את הבעיה.

 

היכן משיגים סטיביה?

כיום ניתן להשיג אותה בסופרים בצורה המעובדת שלה, כאבקה, נוזל ואפילו כדורים מתמוססים.
הצורה המעובדת ובעיקר האבקות והכדורים מאוד מעובדים ולמרות שקיבלו את אישור משרד הבריאות, אני אישית לא ממליצה להשתמש בהם אלא להעדיף את הסטיביה בצורה הטבעית, כיוון שנעשים לא מעט תהליכי עיבוד, גם כימיים, על מנת להגיע לתוצאה הסופית הזאת.
למה לכם להכניס מוצר כל כך מעובד שבטוח שיש לו השלכות בריאותיות על הגוף שלכם אם יש לכם אופציה טובה יותר?

 

בשורה התחתונה

סטיביה נחשבתבטוחה לשימוש מכיוון שאף מחקר לא הצביע על בעיה שעלולה להיגרם מצריכה של סטיביה בצורה הטבעית שלה ברמות שימוש נורמליות ולהפך, מחקרים הצביעו דווקא על יתרונות בריאותיים בשימוש בה.
אני באופן אישי ממליצה לכם לגדל סטיביה בעצמכם, כך שאתם יודעים בדיוק מה המקור שלה ויודעים שהיא לא עברה ריסוס שהופך אותה לרעילה ובשום אופן לא ממליצה על הגרסאות של האבקה והכדורים.

אהבתם? מוזמנים לשתף!

עדיין לא קיבלתם את השיעור "בריאות בכמה צעדים פשוטים"?

יכול לעניין אותך גם…

שאלון נטייה למופנמות/ מוחצנות על מנת לבדוק אם יש לך נטייה יותר למופנמות או מוחצנות, יש לענות על כל סעיף בכן או לא. ככל שהתשובה…
סטיביה כתחליף לסוכר שכיון ידוע עד כמה הוא יכול להיות הרסני לבריאות. פוסט מקיף על סטיביה, האם בריאה, מה כדאי לדעת ואיפה גם ניתן להשיג…
פרוייקט מיוחד שנעשה כדי להזכיר לכל אחד ואחת את הדמויות והעוצמות הקיימות בכל דמות כזאת. לכל דמות יש מסר חשוב.
איך מאבחנים את האוסטאופורוזיס ומה הרפואה המערבית מציעה לעשות כטיפול במחלה. לא מדובר רק בפתולוגיה של הגיל המבוגר אלא גם לגיל הצעיר.
דילוג לתוכן