איך להתמודד עם לחצים?

איך להתמודד עם לחצים?

הפוסט היום מוקדש ללחץ, למה לחץ?
כי אולי זה מלחיץ לעשות שינוי והחיים גם ככה נראים כל כך אינטנסיביים ועמוסים ולעיתים גם לחוצים מאוד, בגלל בעיות הישרדותיות (כמו האיום האיראני ושאר האנשים שלא מעוניינים שהמדינה שלנו תתקיים), אולי בגלל נושא כלכלי (שמטריד היום כל כך הרבה אנשים) ואולי כי פשוט אתם נמצאים בעבודה שדורשת מכם המון, כמובן שיש עוד הרבה סיבות ללחצים, אך המטרה שלי היא הפוכה, אני רוצה להרגיע אתכם, תעצרו שניה, קחו נשימה עמוקה וקראו בתשומת לב רבה את המשפטים הבאים:
לחץ לא משרת אתכם!

לחץ היה יכול להיות דבר טוב, אם רוב הזמן לא היינו במצב לחוץ ובמידה והוא היה מופיע רק בזמן של מצוקה אמיתית, אך כמו כל דבר שנעשה כרוני (ולא נועד להיות), הוא מתחיל לפגוע.

 

איך הוא פוגע? (שמחה ששאלתם!)

הוא גורם להפרשה שונה של הורמונים מאשר הגוף מפריש כאשר אנחנו במצב רגוע.
בסופו של דבר לחץ כרוני עלול להוביל לא רק לקשיים שנותנים ביטוי כמו חשיבה לא צלולה, התנהלות לא יעילה, חוסר סבלנות וכעס תמידי, חרדות ודיכאון אלא גם למחלות כמו דלקת פרקים, סוכרת, השמנת יתר, מחלות לב, אלצהיימר ואפילו סרטן.
בנוסף, הוא מזקין אותנו מהר יותר, כך שבמקום שנראה בנות 30 (בגיל 38) אנחנו נראות כבר בנות 45, לא חבל?
זה יוצר לנו יותר קמטים וגם הדחף המיני יורד.
אז למה אני מדברת על זה?
כי למה שלא תדאגי לעצמך, לגוף הזה שניתן לך במתנה, ולמה לא לבחור לזרוח ולהיות מודל לחיקוי של הסביבה הקרובה אליך?
אנשים סביבך יקבלו את ההשראה ואולי יבחרו גם לשנות את חייהם לטובה.

 

אז מה עושים כדי להפחית לחץ?

1. ערכו רשימה של כל גורמי הלחץ הקיימים אצלכם בחיים.
לאחר שסיימתם את הרשימה, עברו על הרשימה ועשו קו על כל גורמי הלחץ בחייכם שלא תלויים בכם, לדוגמא: האיום האיראני, הרי אין ביכולתכם לגרום למישהו שם לשנות את דעתו עלינו, נכון?
אז ההתעסקות בזה מבחינה תודעתית רק פוגעת בכם.
כאשר אתם מסמנים על כל גורם וגורם שלא תלוי בכם קו, תחשבו טוב טוב אם זה לא תלוי בכם ותסבירו לעצמכם למה, ככה תוכלו ליצור השלמה עם זה ולשחרר את גורם הלחץ הזה מחייכם.
נשארתם עכשיו עם כל הגורמים התלויים בכם, עכשיו זה הזמן להתחיל לבחור ולהחליט דברים מחדש. בחרו לכם כל פעם גורם אחד שתלוי בכם, ותראו מה ניתן לעשות כדי לשנות את זה ממשהו מלחיץ למצב רגוע יותר.
למשל, אם אתם פוחדים ממצבכם הבריאותי כי לא בדקתם אותו לאחרונה, זה הזמן להתקשר לקבוע תור לרופא לבקש בדיקות ובמידת הצורך ללכת גם לגורמים מקצועיים נוספים (ואם הבדיקה עצמה מלחיצה אתכם, תשלימו עם זה שזה פחד של כמה דקות שעובר מהר ומעניק לכם הרבה רוגע נפשי לאחר מכן).
כל פעם קחו גורם ותשנו את הסטטוס שלו על ידי נקיטת פעולה.

2. תאפשרו לעצמכם לישון מספיק זמן- מחסור בשינה הוא פתח להרבה צרות, אך במיוחד אם יש לכם נטייה להיות לחוצים!
חוסר בשינה גורם לרמות הקורטיזול (אחד מהורמוני הלחץ) בגוף לעלות, שאגב, גורם בין היתר להשמנה ובמיוחד באזור הבטן. זה מפתח לחוסר איזון הורמונלי והגוף שלנו כמו הטבע שואף לאיזון, כאשר משהו לא מאוזן זה מתחיל להשפיע על עוד גורמים בגוף שיוצאים מאיזון גם כן, מי שיש לו נטייה כרונית לרמות קורטיזול גבוהות, סביר שפגע במאזן ההורמונלי לא רק של הקורטיזול.
הקפידו לישון לפחות 8 שעות בלילה ואם אתם קמים בשעות מאוחרות, רצוי לישון בחדר עם תריסים סגורים על מנת לאפשר לשינה להישאר איכותית.

3. תזונה- התזונה המומלצת היא תזונה המורכבת בעיקר ממזונות מהטבע, כמו ירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, שקדים, זרעים ואצות.
מזונות מעובדים, סוכרים, ג'אנק פוד ומזון ריק כמו קמח לבן, מוביל לעלייה חדה ברמות הסוכר בגוף, זה מפר את האיזון בגוף ומעודד את המצב הזה שאנחנו רוצים להימנע ממנו.
השתדלו לאכול גם בתדירות קבועה פחות או יותר כדי למנוע סטרס גופני בעקבות מצב של הרעבה.

4. תעסקו בדברים שמרגיעים אתכם- מה מרגיע אתכם? האם זה מוזיקה? אולי יוגה? אולי לצאת עם הכלב שלכם לסיבוב? או לשבת לשחק עם הילדים?
מה שעושה לכם טוב, תאפשרו לו לתפוס יותר זמן בחייכם, מתוך הבנה שלטווח הארוך, זאת השקעה (של זמן) משתלמת ביותר!

5. ספורט- מחקרים מוכיחים שספורט שהוא לא אינטנסיבי מידי משפיע לטובה ועוזר להירגע. שימו לב שאם אתם מגזימים והופכים את הספורט לאינטנסיבי, אתם יוצרים פעולה הפוכה והגוף יכנס למצב של סטרס.

6. שתו חליטות- חליטות של צמחים שונים יכולים לעזור מאוד. אם אתם אוהבים חליטות, הרווחתם! יש כמה צמחים שמשתלבים טוב בחליטות והם יספקו לכם תחושה מרגיעה ונעימה, אפשר להשיג אותם בחנויות טבע.
הצמחים המומלצים לחליטה: קמומיל, פסיפלורה, מליסה (אם אין בעיות בבלוטת התריס).

7. תוספים- יש הרבה תוספים וצמחים נוספים שניתן לצרף לשגרה על מנת לאפשר לגוף לחזור לאיזון, אך כיוון שהמצב הבריאותי של כל אדם שונה, חשוב להתאים במדוייק לפי המצב הבריאותי לכן, במידת הצורך פנו לנטורופתית להתאמה אישית.

אהבתם? מוזמנים לשתף!

עדיין לא קיבלתם את השיעור "בריאות בכמה צעדים פשוטים"?

יכול לעניין אותך גם…

בנקודה שאנחנו מתחילים לוותר לעצמנו, לוותר על הערכים שלנו, על המטרות שלנו, על האדם שאנחנו רוצים להיות ההגשמה שלנו נמצאת במצב עצירה.
המכשול הגדול במודעות הוא חלק מפסטיבל מספרי הסיפורים שאנחנו מספרים לעצמנו. אנחנו באופן אוטומטי מפרשים סיטואציות על ידי מה שתואם את תפיסת העולם שלנו, האמונות…
איך מאבחנים את האוסטאופורוזיס ומה הרפואה המערבית מציעה לעשות כטיפול במחלה. לא מדובר רק בפתולוגיה של הגיל המבוגר אלא גם לגיל הצעיר.
דילוג לתוכן